tiistai 1. marraskuuta 2011

HalloweenIllalinen

Anteeksi pieni tauko, mutta koneeni tai tarkemmin sanottuna näyttöni hajosi, joten en ole voinut kirjoittaa tänne mitään.

Pidin lauantaina pikkusiskoni kanssa illallisen vanhemmillemme ja isosiskollemme. Alkuperäisenä ideana oli Arvostele mun illallinen -tyylinen juttu eli olisimme tehneet molemmat eri ruokia. Päätimme kuitenkin tehdä vain yhden menun. Kolmen ruokalajin illallisemme sisälsi alkudrinkin, alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan (hmmm neljä asiaa...).

Alkuruokana oli tomaattikeittoa. Oli muuten tosi hyvää ja "vieraat" kehuivat paljon.
Tomaattikeitto
4 tomaattia
2 paprikaa
2 punasipulia
5 dl kasvislientä
200 g creme fraichea
valkosipulia
chiliä
oliiviöljyä
suolaa

Leikkaa kasvikset paloiksi ja laita ne uuninpellille leivinpaperin päälle. Laita kasvisten päälle öljyä ja suolaa ja laita ne uuniin noin puoleksi tunniksi 225 asteeseen. Laita kasvikset kiehuvaan kasvisliemeen ja keitä niitä noin 5 minuuttia. Soseuta keitto. Lisää creme fraiche ja sekoita hyvin. Tarjoa crutongejen kanssa.
Teimme myös crutongsit itse leikkaamalla leivän kuutioiksi ja paistamalla niitä valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa paistinpannulla.

Pääruokana oli Pasta Carbonara:
1 pkt pekonia
5 kananmunakeltuaista
2 dl kermaa
valkosipulia
½ punasipuli
suolaa
5 hengen annos spagettia
mustapippuria
parmesan juustoa

Paista pekoni ja sipuli pannulla. Keitä spagetti. Sekoita pekoni, sipulit, kerma ja suola spagetin sekaan. Sekoita hyvin. Lisää munankeltuaiset ja sekoita. Laita annosten päälle vielä rouhittua mustapippuria sekä raastettua parmesan juustoa.

Jälkiruokana tarjosimme appelsiinisorbettia
5 appelsiinia
noin 1 dl appelsiinimehua
2 rkl sokeria
2 kananmunanvalkuaista

Purista appelsiineista mehu. Jos appelsiineista ei tule 5 dl lisää valmista mehua. Sekoita sokeri mehuun ja laita mehu astiaan ja pakastimeen. Sekoittele mehua noin tunnin välein. Kun mehu on ollut 2 tuntia pakastimessa sekoita siihen kovaksi vatkattu valkuainen. Laita seos takaisin pakastimeen neljäksi tunniksi ja käy taas tunnin välein sekoittamassa ettei seos pääse jäätymään jääpalaksi.

Tässä vielä muutama isäni ottama kuva.
Alkuruoka katettuna

Sorbettia appelsiinin kuoressa

Menu

Kurpitsalyhty


Halloweenteeman mukainen asu (Kuva: Karina Boissonnier)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti